Wat zijn Miyuki kralen?

Miyuki Kralen: De perfecte glaskraaltjes uit Japan. Miyuki is een Japanse fabrikant van glaskraaltjes die bekendstaat om de uitmuntende kwaliteit. Al meer dan 90 jaar produceert Miyuki de meest perfecte glaskraaltjes ter wereld. Hoe is dit familiebedrijf uitgegroeid tot marktleider?

Oorsprong

Miyuki is opgericht in 1930. Destijds produceerde het bedrijf glaskralen voor de Japanse markt. Door nieuwe technieken te ontwikkelen wist Miyuki steeds gelijkmatigere en strakkere kraaltjes te maken. In 1974 kreeg het bedrijf de huidige naam. Tegenwoordig staat Miyuki wereldwijd bekend om de superieure kwaliteit. Perfectie tot in detail

Wat maakt Miyuki Kralen zo bijzonder?

Het geheim zit hem in extreem nauwkeurige productie. Elke kraal heeft exact dezelfde afmeting en vorm. Hierdoor kunnen de kraaltjes moeiteloos in ingewikkelde patronen worden verwerkt. Bij goedkopere kralen van mindere kwaliteit is dit onmogelijk omdat de maatvoering te veel afwijkt. Miyuki levert maar liefst 300 verschillende maten en meer dan 5000 kleuren. Zo kunnen klanten eindeloos combineren.

Toepassingen

Aanvankelijk werden de glaskraaltjes vooral gebruikt voor traditioneel kralenwerk zoals kettingen en armbanden. Maar de perfecte vorm en kleurrijke tinten van Miyuki Kralen lenen zich voor een enorme diversiteit aan toepassingen:

- Sieraden zoals oorbellen, kettingen, armbanden en ringen

- Fijn borduurwerk en tapisserie

- 3D kaarten

- Kleding en accessoires zoals tassen en portemonnees

Zelfs breien en haken met Miyuki kraaltjes is mogelijk voor hobbyisten. De perfecte vorm en afmeting staan toe de kraaltjes moeiteloos te verwerken tot bijvoorbeeld sjaals of handschoenen. Zo geven ambachtslieden en ontwerpers vorm aan eindeloos veel creaties.

Namaak

Door het succes van Miyuki is er ook veel goedkope namaak op de markt verschenen. Met name in India en China produceren fabrikanten glaskraaltjes van beduidend mindere kwaliteit tegen dumpingprijzen. De vorm en maatvoering van deze kralen is niet constant waardoor complex kralenwerk onmogelijk is. Toch proberen sommige verkopers de nepkraaltjes aan te prijzen als Miyuki kralen. Wees dus alert bij de aankoop en controleer de herkomst. Alleen originele glaskraaltjes uit de Miyuki fabriek garanderen perfectie.

Conclusie

Miyuki Kralen vertegenwoordigen 90 jaar expertise in het produceren van glaskraaltjes. Het Japanse familiebedrijf levert wereldwijd de meest perfecte kraaltjes voor professionele toepassingen en hobbyisten. Of het nu gaat om sieraden, borduurwerk, kleding of andere creaties: Miyuki kralen vormen de ideale basis voor strak vakmanschap. Met ruim 300 maten en 5000 tinten zijn de mogelijkheden eindeloos.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.